PROSTEON-GENETIC

PROSTEON-GENETIC™

 

Örökletes, családi halmozódású PROSZTATARÁK vizsgálati lehetősége a PentaCore Laboratóriumban!

 

EURÓPÁBAN ÉS A VILÁGON IS ELSŐK KÖZÖTT VEZETI BE A PENTACORE LABORATÓRIUM AZ ÖRÖKLŐDŐ PROSZTATARÁK EDDIGI LEGTELJESEBB GENETIKAI VIZSGÁLATÁT!

A prosztata daganat napjaink egyik leggyakoribb rákos megbetegedése a férfiak körében. Magyarországon 2400-ra tehető a nemzeti rákregiszterben évente regisztrált új daganatos estek száma, és kb. 1400 beteg haláláért tehető felelőssé a prosztatarák. Annak a kockázata, hogy egy férfit élete során prosztata daganattal diagnosztizáljanak több, mint 16%. Ismert, hogy a legjelentősebb kockázati tényező a prosztatarák kialakulásában a családi kórelőzmény, A örökletes vagy más néven familiáris prosztatarák előfordulási gyakorisága az összes prosztata tumor 15%-a.

A megelőzésben különösen fontos azoknak a személyeknek az azonosítása, akik bár önmaguk nem betegek, de a családjukban többször is előfordult már rosszindulatú prosztata daganat. Az összes felismert prosztatarákos megbetegedés kb. 15%-ának hátterében állhat öröklött genetikai elváltozás (mutáció).


Amennyiben a családi kórtörténet alapján felmerül az örökletes prosztatarák lehetősége, akkor a Semmelweis Egyetemen működő PentaCore laboratóriumunkban lehetőség van nagy és közepes áthatolóképességű mutációk keresésére az alábbi, szakirodalmi adatok alapján alátámasztott, génekben:

BRCA2, BRCA1, CHEK2, NBS1, HOXB13.

A familiáris prosztatarákkal kapcsolatos eddig leírt gének TELJES GÉNSZEKVENCIA meghatározásával képesek vagyunk a BRCA1 és BRCA2 génekben leírt összes, több mint 500 mutáció kimutatására. Ezen gének mellett a felsorolt további három, szintén a prosztatarák kialakulásában szereplő gén teljes kódoló régióját is megvizsgáljuk.

 

Amennyiben Önt érdekli ez a vizsgálat, kérjük, hívja bizalommal a 06-80-69-69-69-es ingyenes számot, vagy érdeklődjön online !

  • Prosteon-GeneticTMÁr: Ft
 
Vissza a vizsgálatokhoz