ÉTEL INTOLERANCIA

ÉTEL INTOLERANCIA

A PentaCore Laboratórium kínálata ÉTEL-INTOLERANCIA kimutatással bővült.

 Food detective

  • Emésztési zavarok, puffadás étkezés után?
  • Bőrproblémák?
  • Ismétlődő fejfájás látszólag ok nélkül?
  • Alvászavarok?
  • Izületi fájdalmak?
  • Súlyproblémák?


Panaszait egy vagy több táplálékkal szemben kialakult étel-intolerancia (ételérzékenység) is okozhatja! Lehet, hogy Ön is egy a sok millió emberből aki szenved tőle?


Laboratóriumonban újdonságként elérhető a FoodDetective gyorsteszt, mellyel több mint 46 különféle élelmiszerre mutatott érzékenység mutatható ki egy csepp vérből!

A teszt ára 29.500 Ft, a vizsgálatra előzetes bejelentkezés szükséges.


Mit vizsgál a teszt?
A teszt 46 féle élelmiszer fehérje összetevőire specifikus IgG választ mutat ki.


Milyen élelmiszereket vizsgál?

  • Tehéntej,
  • Teljes tojás
  • Élesztő
  • Gabonafélék: zab, búza, rizs, kukorica, rozs, durum búza, glutén
  • Olajos magvak: mandula, brazil dió, kesudió, dió, földimogyoró
  • Húsok: csirke, bárány, marhahús, sertéshús
  • Halak és tenger gyümölcsi: fehér halkeverék, édesvízi halkeverék, tonhal, rák/kagyló
  • Zöldségek: brokkoli, káposzta, sárgarépa, póréhagyma, burgonya, zeller, uborka, paprikafélék, hüvelyes keverék, szójabab, olajbogyó, gomba, fokhagyma, paradicsom
  • Gyümölcsök: grapefruit, dinnye keverék, alma, fekete ribizli, narancs és citrom, földieper
  • Egyéb: gyömbér, kakaóbab, tea

Az eredmények értékelése:
A teszteredményt befolyásolhatja az immunszuppresszáns vagy szteroid terápia, mely az ellenanyagok termelődését csökkentheti.

Előfordulhat álnegatív eredmény, amennyiben a viszgálat elvégzésekor már elminációs diétát tart, mivel az a specifikus autoantitestek szintjét csökkentheti vagy hatására az ellenanyagok kiürülhetnek a szervezetből.

Gabona és glutén: A teszt gyártójának (Cambridge Nutritional Sciences Ltd.) adatai szerint a glutént külön is felviszik a vizsgálati tálcára a többi búzafehérjétől elválasztva. Amíg a glutént egy alkoholos extrakcióval nyerik ki, addig a búza többi fehérje komponensét (az ún. seed storage proteins) vizes bázisú kivonással szeparálják.

A gabonafélék fehérjekivonataira vagy a gluténre adott pozitív teszteredmény alapján önmagában nem állítható fel a lisztérzékenység (coeliakia) diagnózisa. Ehhez további klinikai megerősítés szükséges.

A tehéntej fehérjekomponenseinek legnagyobb csoportját a kazeinek alkotják. A további proteinek összefoglaló néven az ún. savófehérjék, elsősorban a beta-lactoglobulin és alfa-lactalbumin.

Az élesztő fehérjekivonatai mind a sütő-, mind a sörélesztőben megtalálható proteineket tartalmazzák.



Az étel-intoleranciáról és a tesztről bővebb információt a www.food-detective.eu oldalon találhatnak.

Amennyiben Önt érdekli ez a vizsgálat, kérjük, hívja bizalommal a 06-80-69-69-69-es ingyenes számot, vagy érdeklődjön online !

 
Vissza a vizsgálatokhoz