Emlővizsgáló kesztyű - HAVI 10 PERC ÖNVIZSGÁLAT ÉLETET MENTHET!

A mellrák minden 8. nőt érint élete során, korai felismerése kulcsfontosságú a terápia és gyógyulás szempontjából. A mellrák szűrésének az egyik legkézenfekvőbb eszköze az emlők önvizsgálata, amit otthon is el tud végezni bárki és mindösszesen pár percet vesz igénybe. Ebben nyújt segítséget az emlővizsgáló kesztyű, amely az ujjak érzékenységének növelésével könnyíti az esetleges csomók kitapintását. A kesztyűt viselve az ujjak könnyen csúsznak a bőrön, így nincs szükség pl szappan használatára.

 

Az elmők vizsgálatának menete:

1. Vegye fel a kesztyűt, ami leginkább egy egyujjas kesztyűhöz hasonlít, majd álló testhelyzetben emelje a feje fölé a jobb kezét, és három ujjával a hónaljtól haladva apró kör- körös mozdulatokkal masszírozza át az emlő mirigyeit, haladjon spirálvonalban, és tapintsa át a melle teljes felületét! Először kis nyomást gyakoroljon a szövetekre, így a felülethez közelebbi szöveteket tapinthatja át, majd ismételje meg a vizsgálatot a teljes emlőn úgy is, hogy fokozza az ujjak nyomását, és a mélyebb szöveteket tapintja át.
2. Ismételje meg a vizsgálatot a másik emlőn is!
3. Feküdjön hanyatt, és ebben a testhelyzetben is végezze el a fent leírt módon az emlők önvizsgálatát.
4. Ezzel a módszerrel le tudja ellenőrizni, hogy a korábbi önvizsgálat óta észlel-e bármilyen változást, nem alakult-e ki azóta kemény csomó a mellében.
5. Szorítsa az ujjai közé a mellbimbót, és nézze meg, hogy nem tud-e némi váladékot kipréselni belőle!

önvizsgálat

Forrás: Izinta

Fontos leszögezni, hogy a mammográfiás és az orvos által végzett vizsgálatokat nem helyettesíti az önvizsgálat, valamint amennyiben csomót vagy egyéb rendellenességet észlel azonnal forduljon orvoshoz.