A PentaCore Lab a Natera International Inc első számú partnere Magyarországon 2015 óta

A kedvezőtlen gazdasági körülmények hatására 2022 novemberétől a PentaCore Lab Kft. fokozatosan felfüggeszti egészségügyi szolgáltatási tevékenységeit.

A mintabefogadás utolsó napja 2022. november 25.

Kiemelten fontos számunkra ügyfeleink egészsége és biztonsága, ezért azon pácienseink, akik számára kivizsgálások vagy diagnosztikai elemzések még folyamatban vannak, természetesen hozzájutnak az elindított vizsgálatok eredményeihez.

Kérdés esetén kérjük, lépjen velünk kapcsolatba telefonon a 06-80-69-69-69 ingyenes számon, vagy írjon az info@pentacorelab.hu e-mail címre.

Vistara™ Monogénes prenatális teszt

A Vistara™ az egyik legátfogóbb prenatális szűrővizsgálat, mely már magzati korban képes súlyos genetikai állapotok kiszűrésére. Ezen genetikai állapotok felismerése lehetőséget biztosít a szükséges beavatkozások mielőbbi elvégzésére.

A Vistara™ 25 életminőséget befolyásoló genetikai betegséget vizsgál, a várandóstól vett vérminta segítségével. Az eredmény 3-4 hét alatt készül el.

Vistara Monogénes prenatális teszt

Leírás

Hogyan működik a Vistara™?

A Vistara™ egy olyan NIPT (nem invazív, szülés előtti teszt), mely képes egyetlen gén mutációját kiszűrni, ezáltal mélyebb betekintést tesz lehetővé a legpontosabb eredmények érdekében.

A Vistara™ olyan állapotokat szűr, amelyek együttes előfordulása nagyobb, mint a Down-szindrómáé!

A korai felismerés életet menthet és egészségesebb jövőt biztosít!

A Vistara™ által vizsgált 25 autoszomális domináns és X-kromoszómához kötött állapot 30 gén alapos vizsgálatán alapul. A vizsgált rendellenességek pontos listáját itt találja.

* amennyiben donorsejtes terhességről van szó

A VistaraTM minden terhesség esetén előnyös lehet

Nézzünk meg néhány lehetséges élethelyzetet, amikor megfontolandó a Vistara™ teszt elvégzése

Előrehaladott apai életkor esetében, amikor a férfi 40 év feletti

Ultrahangos anomáliák előfordulásakor, például: hosszú csontok rövidebbek, megnövekedett értékek nyakszirt-transzlucencia* (NT) vizsgálat során (Down-szindrámra utalhat)

Örökletes betegségek fordulnak elő a családban

Olyan szülők, akik a lehető legtöbb információt szeretnék megkapni születendő gyermekükről

* a magzat fejlődő nyaka mögötti folyadékterület mérése

Mintavételtől az eredményig.

A Vistara™ teszt megrendelése kifejezetten egyszerű!

Vistara™ teszt klinikai ellenőrzése (validálása) során nem észleltek hibát!

A Vistara™ teszt klinikai validációja az alábbi teljesítménymutatókat mutatta ki:2

A kapott értékekből is jól látszik, hogy egy igen megbízható vizsgálatról van szó.

Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy a Vistara™ egy szűrővizsgálat, ami azt jelenti, hogy ez a teszt nem állít fel végleges diagnózist. Tehát egy magas kockázatú eredmény azt jelenti, hogy magzata nagyobb eséllyel lehet kitéve egy adott genetikai betegségnek. Azonban kizárólag a szűrési eredmény alapján nem tudhatja biztosan, hogy magzata rendelkezik-e az adott betegséggel. Minden orvosi döntést csak azután szabad meghozni, hogy azt megbeszélte kezelőorvosával, aki más, invazív, terhesség alatti diagnosztikai vizsgálatokkal (pl.: magzatvíz- vagy chorionboholy-mintavétel) elvégzésével megerősítheti vagy megcáfolhatja az eredményeket.

Vistara™ Monogénes prenatális teszt

Ahhoz kétség sem fér, hogy a Vistara™ teszt egyedülállóan fontos kiegészítője a hagyományos diagnosztikai eljárásoknak, mint például a magzatvízvételnek és a chorionboholy mintavételnek:

Ezen kívül a Vistara™ teszt eredményei megerősíthetők ugyanazon eredeti vizsgálati minta felhasználásával, tehát nincs szükség további megerősítő eljárásokra*.

*A sejteket meg kell menteni a további diagnosztikai vizsgálatokhoz.

Irodalomjegyzék:

1 Snijders, et al. Ultrasound Obstet Gynecol 1999;13:167-170.

2 Zhang J et al. Nat Med. 2019 Mar;25(3):439-447.

3 Pagon RA et al., editors. GeneReviews® [Internet]. Seattle (WA): University of Washington, Seattle; 1993-2017.